Pravila uporabe Beseničar plus kartice

 

1. Splošno

1.1. Ta Splošna pravila uporabe Beseničar plus kartice (v nadaljevanju tudi: Pravila uporabe) določajo pogoje uporabe Beseničar plus kartice (v nadaljevanju: plus kartica), ki jo izdaja Foto Beseničar d.o.o., Dunajska cesta 57, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: izdajatelj).

 

2. Imetnik plus kartice

2.1. Plus kartico lahko pridobi vsaka fizična oseba (v nadaljevanju: imetnik). Za osebe, mlajše od 15 let, je za pridobitev plus kartice obvezen tudi podpis staršev ali zakonitih zastopnikov.
2.2. Plus kartica ni prenosljiva na drugo osebo. Ob nedovoljeni uporabi se plus kartica lahko odvzame, imetnik pa izdajatelju odgovarja za škodo, ki mu zaradi takšne uporabe nastane.
2.3. Plus kartico je mogoče pridobiti tako, da pridobitelj izpolni in odda Pristopnico za izdajo Beseničar plus kartice (v nadaljevanju: Pristopnico), ki jo pridobi v trgovini Foto Beseničar. 

2.4. Plus kartico lahko s pisnim zahtevkom na info@besenicar.si pridobi tudi vsak ustrezno registriran kupec spletne trgovine trgovina.besenicar.si
2.5. Pridobitev in uporaba plus kartice je za imetnika brezplačna.
2.6. S podpisom Pristopnice imetnik plus kartice potrjuje resničnost vseh navedenih podatkov ter pod materialno in kazensko odgovornostjo sprejema ta Pravila uporabe.

 

3. Uporaba plus kartice

3.1. S plus kartico je imetnik upravičen do različnih ugodnosti, objavljenih na www.besenicar.si/plus. Imetnik lahko kupuje s strani izdajatelja določene artikle iz prodajnega programa Foto Beseničar po nižjih, t.i. spletnih cenah tudi v izdajateljevi fizični trgovini.

 

4. Varstvo osebnih podatkov

4.1. Z izpolnitvijo in podpisom Pristopnice imetnik plus kartice dovoljuje, da izdajatelj sam, kot upravljavec zbirke osebnih podatkov ali preko pogodbenega obdelovalca osebnih podatkov vse posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
4.2. Podatki o nakupih se zbirajo z namenom beleženja in obračunavanja ugodnosti na plus kartici in prilagoditve ponudbe vsakemu posamezniku.
4.3. Izdajatelj lahko osebne podatke, ki mu jih bodo preko izpolnjene Pristopnice posredovali imetniki plus kartice, povezuje s podatki o nakupih ter transakcijskimi podatki. 
4.4. Vsi podatki bodo hranjeni v bazi podatkov v družbi Foto Beseničar in/ali pri njenih pogodbenih obdelovalcih osebnih podatkov. Podatki bodo redno analizirani ter segmentirani na način, da bo obdelovalec podatkov oblikoval več skupin imetnikov plus kartic s podobnimi lastnostmi, ki bodo izbrane in določene glede na trenutno postavljene kriterije, ki so lahko bodisi demografski bodisi transakcijski. 
4.5. Vsi podatki se lahko uporabijo za naslednje namene: statistične obdelave, trženjske raziskave, pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju izdajatelja.

4.6. Imetnik plus kartice lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva in obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju izdajatelja. Takšen preklic mora biti pisen in nima posledic prekinitve uporabe plus kartice.
4.7. Z izpolnitvijo Pristopnice prosilec oziroma imetnik pooblašča izdajatelja, da obdeluje predvsem naslednje osebne podatke imetnika plus kartice:

  • podatki o imetniku: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, občina, telefonska številka, mobilna številka, elektronski naslov;
  • podatki o nakupih in obračunanih ugodnostih: datum nakupa, vrsta nakupa, vsebina nakupa, vrednost nakupa, način plačila, popust;
  • podatki o poslanih oglasnih sporočilih: datum pošiljanja sporočila, vsebina poslanega sporočila, način pošiljanja sporočila.

4.8.  Izdajatelj zagotavlja, da osebne podatke imetnikov kartice zvestobe in vse ostale zbrane podatke, ščiti pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam. Vsi osebni podatki imetnikov plus kartice so zaupni.

4.9. S podpisom Pristopnice ter s sprejetjem teh Pravil uporabe imetnik izrecno soglaša in pooblašča izdajatelja, da za namene določene v teh Pravilih uporabe, posreduje podatke o imetniku plus kartice pogodbenim obdelovalcem, s katerimi ima ali bo imel sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in ki podatke obdelujejo ali bodo obdelovali v njegovem imenu in za njegov račun.
4.10. Imetnik z izpolnitvijo Pristopnice in s sprejetjem teh Pravil uporabe tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v skladu z določbami vsakokratno veljavnega zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov.
4.11. Imetnik brez nepotrebnega odlašanja posreduje izdajatelju spremembo podatkov, ki jih je navedel v Pristopnici oz., ki so pomembni za poslovanje s kartico.

 

5. Sprememba Pravil uporabe

5.1. Izdajatelj lahko v vsakem trenutku spremeni ta Pravila uporabe, če to zahtevajo vzroki tehnične, organizacijske ali komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti.
5.2. O spremembi Pravil uporabe mora izdajatelj imetnika plus kartice na primeren način obvestiti. Za primeren način se šteje objava novih Pravil uporabe s spremljajočo obrazložitvijo bistvenih sprememb na spletni strani www.besenicar.si/plus. Spremenjena Pravila uporabe začnejo veljati tri dni po objavi.
5.3. Šteje se, da imetnik kartice soglaša s spremembo Pravil uporabe, če izdajatelju ne pošlje pisne odpovedi in hkrati vrne plus kartice.

 

6. Odpoved uporabe plus kartice

6.1.  Plus kartica se izda za nedoločen čas, imetnik pa jo lahko kadarkoli in brez navedbe razlogov pisno odpove. Odpoved začne veljati, ko izdajatelj prejme pisno odpoved in plus kartico na naslov: Foto Beseničar d.o.o., Dunajska cesta 57, 1000 Ljubljana

6.2. Izdajatelj si pridržuje pravico, da lahko plus kartico kadarkoli in brez navedbe razlogov pisno odpove. V primeru, da plus kartico odpove izdajatelj, mora imetnik vse pridobljene ugodnosti, do katerih je upravičen na podlagi plus kartice, ne glede na njihovo siceršnjo zapadlost, uveljaviti v roku 2 mesecev. Po tem roku  ugodnosti zapadejo in jih ni več mogoče uveljaviti.

 

7. Končne določbe

7.1. Krajo ali izgubo kartice zvestobe imetnik pisno javi na naslov: Foto Beseničar d.o.o., Dunajska cesta 57, 1000 Ljubljana. 
7.2. Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe plus kartice ali iz teh Pravil uporabe in, ki jih imetnik in izdajatelj ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Ljubljana, 30. september 2016 
Foto Beseničar d.o.o., Ljubljana

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih